ROSENKVARTS

Den fine rosenkvartsen, med sin skånsomme rosa essens, er den en stein av hjertet, en krystall av betingelsesløs kjærlighet. Den oser av en myk og feminin energi av medfølelse og fred, mykhet og healing, næring og komfort. Den snakker direkte til hjertechakraet, oppløser følelsesmessige sår, frykt og bitterhet, og sirkulerer en guddommelig kjærlig energi gjennom hele auraen. Ved oppvekking av hjertet gir den en dyp følelse av personlig oppfyllelse og tilfredshet, slik at man virkelig kan gi og motta kjærlighet fra andre.

Pendel av rosenkvarts
Pendel av rosenkvarts

Rosenkvarts, som blir kalt hjertesteinen, kan ha blitt brukt som et kjærlighetsmerke så tidlig som 600 f.Kr. og er fremdeles en viktig talisman av forhold. Den er effektiv for å tiltrekke seg ny kjærlighet, romantikk og intimitet, eller i å utvikle et tettere bånd med familie eller venner. Den støtter forbindelser i grupper og fellesskap, og bærer en høy åndelig innstilling til jorden, universet og det guddommelige.

Rosenkvarts inspirerer også kjærligheten til skjønnhet i seg selv, i andre, i naturen og spesielt til det som stimulerer fantasien – kunst, musikk og det skrevne ord. Den er priset i den eldgamle verden for sine krefter med fysisk forskjønnelse. Ansiktsmasker av rosenkvarts er blitt gjenvunnet fra egyptiske graver, antatt av egypterne og romerne for å fjerne hudfarge og forhindre rynker. Det var også en stein som ble hedret av tibetanske og orientalske kulturer, og fortsetter å være en av de viktigste utskjæringssteinene i Kina.

Rosenkvarts, som er en silisiumdioksidkrystall, er en av de vanligste stenene i kvartsfamilien. Det finnes overflod av den rundt om i verden og den forekommer bare i massiv form, uten krystallflater, kanter eller endelser. Den er disig til gjennomsiktig, og finnes vanligvis i kjernene til granittpegmatitter. Navnet kommer fra den myke rosefargen, som varierer fra blekrosa til dyp rødlig rosa og skyldes spormengder av titan, jern og mangan i materialet. Den inneholder også mikroskopiske fiberinneslutninger av rutil eller et borsilikat som ligner på dumortieritt, som av og til kan gi et kattøye eller «stjerne»-effekt når den poleres i kuler. Fargen til rosenkvarts er stabil og vil ikke falme når den utsettes for varme eller sollys.

Rosenkvarts kalles også rosakvarts eller hyalinkvarts, fra de greske hyalosene, som betyr «glass», og ble i antikken omtalt som en bohemsk eller silesisk rubin. Det ble i mange år trodd at rosenkvarts, i sjeldne tilfeller, også ble dannet i klynger av små prismatiske krystaller som ble merket som crystalline rosenkvarts. Imidlertid oppdaget mineralogikere på 1900-tallet tydelige forskjeller mellom vanlig rosenkvarts og de sjeldne krystallinske prøvene, og foreslo den massive formen å betegnes som rosenkvarts, mens krystallvarianten bør omtales som rosakvarts. Det er en forvirring mellom de to som sakte blir løst.

Rosenkvarts bruksområder
Rosenkvarts er en mors krystall, den fremmer kontakt og bånd, og er en god stein å plassere på magen under graviditet, og å ta med til sykehuset for å være i nærheten av babyen under fødselen. Den virker også beroligende i dagene som følger.

For å falle i forelskelse eller styrke et romantisk forhold, plasser rosa roser og tvillinghjerter i rosenkvarts på et privat kjærlighetsalter og lyserosa lys, eller legg ved et bilde av deg selv og en elsker i en hjerteform av ørsmå rosenkvartskrystaller. Rosenkvarts kan også plasseres ved sengen eller i parforholdets hjørne for å gjenopprette tillit og harmoni, og oppmuntre til ubetinget kjærlighet.

Som en stein av kjærlighet, ømhet og sensualitet er rosenkvarts et kraftig afrodisiakum, som stimulerer sensuell fantasi.

Rosenkvarts er en fantastisk søvnkrystall for voksne og barn, og gir vakre drømmer i tillegg til å forhindre mareritt eller natteskrekk. Den hjelper også barn til å ikke være redd for mørket.

Rosenkvarts er en beroligende og betryggende krystall, utmerket til bruk av traumer eller kriser, inkludert den emosjonelle omveltningen fra midtlivskrisen. Den styrker empati, følsomhet og hjelper til med å akseptere nødvendig endring. Den er også en utmerket stein for å berolige sorger.

Et stort stykke upolert rosenkvarts på arbeidsplassen gir kontinuerlig beskyttelse mot inntrenging og sladder. Den er også en profesjonell støttestein for skjønnhetskonsulenter.

Healing
Rosenkvarts trøster og helbreder alle sår hjertet har fått, den trenger gjennom de indre kammerne i hjertechakraet der følelsesmessige opplevelser blir lagret. Den løser opp sorger, bekymringer, frykt og harme som undertrykker hjertets evne til å gi og motta kjærlighet, og erstatter det med helbredelse, komfort og indre næring. En dyp følelse av personlig oppfyllelse og energi danner et nytt fundament hvor indre ro og tilfredshet kan bli en personlig virkelighet.

Rosenkvarts er også en stein for de som ikke har oppleve gleden ved å leve på grunn av at de aldri har mottatt kjærlighet fra omsorgspersoner rundt dem. Når man savner kjærlighet og pleie som barn så er det avgjørende for utviklingen av trygghet og et positivt selvbilde. Rosenkvarts healer disse indre sårene, og sletter de primære avtrykkene og omprogrammerer hjertet til å akseptere den uendelige kilden til kjærlighet som kommer fra en selv. Først etter å ha lært å elske seg selv er det mulig å virkelig elske andre.

Rosenkvarts er den viktigste krystallen for hjertet og hjertechakraet, den sanne essensen av kjærlighet, den renser og åpner hjertet på alle nivåer.

Hjertechakraet ligger nær sentrum av brystbenet og regulerer interaksjonen vår med den ytre verden og styrer hva vi omfavner og hva vi motstår. Det gir oss balanseringsevnen til å være oss selv i miljøet, og hjelper oss å forstå våre egne behov og følelser tydelig. Vi kan takle emosjonelle forhold, forstå deres sykliske natur og akseptere endringene.

Rosenkvarts balanserer også yin-yang-energien, og kan bringe alle de andre chakraene i harmoni og enhet med hjertet. Med kraften fra lysrøde stråler stimulerer rosenkvarts forsiktig rotchakraet for å hjelpe til med å forynge den fysiske kroppen. Rotchakra energien for kinestetisk følelse og bevegelse, og er grunnlaget for fysisk og åndelig energi for kroppen. Når den er i balanse, får den fysiske kroppen styrke og åndelig energi blir gjenopptatt i form av trygghet og følelse av egen kraft.

Armbånd av rosenkvarts
Armbånd av rosenkvarts

Spirituell energi
Rosenkvarts er feminin i tonen og en av steinene til den store moren. Det aktiverer ikke bare det menneskelige hjertechakraet, det forbinder også med hjertet av jorden og hjertet av universet.
Vibrasjonene kan trenge ned til cellenivå og omprogrammere celler for glede og lang levetid snarere enn fortvilelse og død. Det oppmuntrer til oppløsning av sinne og harme, frykt og mistenksomhet og bringer helbredelseslyset, gjenfødelsen av håp og tro inn i velviljen i universet.

Farge energi
Rosenkvarts bringer energistråler til besluttsomhet, engasjement og omsorg. Den beroligende fargen beroliger følelser av sinne eller harme, og kan hjelpe oss til å meditere og reflektere. Rosa er fargen på ny kjærlighet, ny romantikk og nye forhold. Det øker utviklingen av sensualitet, og kan bidra til å overvinne hjertesorg og hjelper oss til å forbedre våre omsorgsfulle og kjærlige evner.

Meditasjon
Å meditere med rosenkvarts hjelper en med å oppnå resonanse med medfølelse, slippe følelsesmessige mønstre som holder en tilbake, og gir mulighet for omfavnelse.

Affirmasjon
Tilgi deg selv for tidligere feil, og ikke aksepter skylden andre prøver å laste av for manglene sine.

Gudinnekrystall
Rosenkvarts hedrer Afrodite, den greske kjærlighetsgudinnen (også kalt Venus, den romerske kjærlighetsgudinnen). Hun var en av tolv olympiere som styrte alle aspekter av menneskelivet, og er kjent for sin skjønnhet og lidenskap.
Rosenkvarts hedrer også Astarte, den fønikiske guden for fruktbarhet, kjærlighet og krig. Hun er kjent i mange kulturer med forskjellige navn og sies å være dronningen av stjernene. Hun hjelper med urolig kjærlighet, og holder elskere tro mot hverandre.
Rosenkvarts hedrer også Turan, den etruskiske gudinnen for kjærlighet og skjønnhet.

Rosenkvarts
Rosenkvarts

Amuletter og talismaner
Rose Quartz er en søkende transformer krystal. Søkende inneholder en krystallenergi-struktur som samkjører den naturlige energien i krystallene med den naturlige kraften i det menneskelige sinn for å finne veien til nye horisonter og nye evner. De er kompass, pekepinner og regissører; de er startkrystallene. Dette er talismanen til forskeren, eventyreren, jegeren, vandreren og oppdagelsesreiseren. De er også krystaller til studenten og forskeren.
Transformator-krystaller forbedrer innsatsen for å endre våre situasjoner, utsikter, helse eller forhold. Ved å transformere oss selv transformerer vi livene våre. Vi lærer å danse, snakke et nytt språk, bli sterkere eller bli en bedre ektefelle eller barn. Søkende krystaller med jordkraften til transformatoren er utmerkede talismanere som hjelper vår innsats for å vokse, utvikle nye evner og forandre livene våre.

Feng Shui
Rosenkvart bruker en dempet brannenergi. Brannenergi er energien fra entusiasme, varme, lysstyrke, belysning og aktivitet. Det er energien fra varme, handling, følelser og lidenskap - til ideer, konsepter og sex. Det er tradisjonelt knyttet til det sørlige området av et hjem eller et rom, og med berømmelsen og omdømmet til boligen din. Bruk energien til å gi livet ditt det løftet det trenger for å forbedre din status i samfunnet og i familien.