6 eteriske oljer som er gode for ømme og trøtte føtter

1 – Peppermynte
Eterisk peppermynteolje er en av de beste eteriske oljene for ømme føtter. I tillegg til sin friske og mintaktig aroma, fungerer den også som et smertestillende middel, kjøler ned og demper smerte midlertidig. Hvis du har vært på beina hele dagen, kan bruk av peppermynteolje bidra til å redusere spenninger og hevelser, samtidig som du gir energi til kroppen.

2 – Eukalyptus
Eukalyptus eterisk olje er en av de mest brukte oljene, og er blant de beste oljene for føtter. Å massere eukalyptus inn i de avgjørende trykkpunktene fotbladene dine bidrar til å øke blodsirkulasjonen. Ikke bare inneholder den eukalyptol, med sin duft og kjølende egenskaper, har den også soppdrepende og antibakterielle egenskaper.
For best resultat kan du fortynne eterisk eukalyptusolje og smøre den under føttene før du legger deg.

3 – Rosmarin
Eterisk olje av rosmarin er en av våre favoritter blant eteriske oljer for føtter. Ikke bare bidrar den til å forbedre kroppssirkulasjonen, men er også kjent for å lindre stress, redusere smerte og betennelse i leddene og samtidig forbedrer humøret. Duften av rosmarin er treaktig og velduftende. Føttene er et av de stedene på kroppen som absorberer best, noe som betyr at effekten av oljene skjer raskere der enn påføring andre steder.

4 – Geranium
Geranium har en søt blomsterduft med undertoner av rose og mynte. Denne oljen er både en kraftig antioksidant og er betennelsesdempende. Føttene bærer mye vekt, både bokstavelig og billedlig, det kan bygges opp mye spenning i føttene, og geraniumolje viser seg å kunne bidra til å lindre symptomer på stress og angst. Denne oljen fungerer også utmerket sammen i en krem, spesielt gjennom vintermånedene. Oljens søte og florale aroma er et flott tillegg til basekremer og massasjeoljer.

5 – Lavendel
Mange bruker lavendelolje under føttene for å lindre stress og spenninger. Lavendelolje er kjent i aromaterapiverdenen for sin beroligende effekt, og dens evne til å redusere følelser av depresjon og angst. Lavendel er også en av de beste eteriske oljene man kan bruke på føttene ved sengetid, da det kan bidra til en god og avslappende søvn.

6 – Sypress
Sypressolje er en god eterisk olje til å påføre under fotbladene på grunn av dens behagelige treaktige aroma og potensielle evne til å lindre muskelsmerter. Den er et godt valg for de som leter etter eteriske oljer mot fotsmerter. Mye tyder på at sypressolje kan virke krampeløsende og bidra til å løsne spenninger og kramper.

 

Bruk av eteriske oljer for ømme føtter kan bidra til å gi en viss lindring, spesielt hvis smerten er et resultat av betennelse eller muskelspenninger.

Husk alltid å fortynne den eteriske oljen sammen med en bæreolje, massasjeolje, baselotion, salter eller med varmt vann. Dette vil bidra til å forhindre hudirritasjon som kan oppstå på grunn av styrken til de eteriske oljene.

Massasje:
Ta 6-10 dråper eterisk olje. Bland sammen med 1 dl bærerolje. Hell litt i håndflatene, gni dem sammen og massér inn i huden.

Fotbad:
Ta en kopp salt og bland det med 8-10 dråper eterisk olje i en balje eller bøtte. Fyll den med varmt vann og senk føttene i den i 10-15 minutter.

 

Vi har plukket ut disse 6 oljene som vi mener er gode valg for føttene, men det finnes også andre oljer som er gode. For eksempel: bergamott, oregano, tea tree og frankincense. Så du må selv teste ut hvilken olje som passer best for ditt behov.