Shungitt - mirakelsteinen

Shungitt er et unikt karbonholdig mineral av naturlig opprinnelse som bare finnes i sin naturlige form i republikken Karelen i Russland, hvor den eneste forekomsten av dette fantastiske mineralet ligger.

Steinen fikk sitt navn fra en liten landsby som heter Shunga hvor den først ble oppdaget.

Shungitt Elite - 50g - 15-30g sten
Shungitt Elite - 50g - 15-30g sten

Shungitt steiner deles inn i tre typer avhengig av karboninnholdet:

  • Type 1 Elite eller edel (inneholder fra 90-98 prosent karbon)  
  • Type ll Petrovsky shungitt (50 til 90 prosent karbon)
  • Type lll vanlig shungitt (inneholder henholdsvis 30 til 50)

Elite shungitt inneholder fra 90-98 prosent organisk karbon. Det har en skinnende sølvfarget overflate og er den reneste og mest sjeldne av typen shungitt.
Elite blir vanligvis utvunnet manuelt fra bakken og selges i sin unike naturlige form siden de er veldig skjøre.

Shungitt refereres til som en magisk stein, et helbredende mineral på grunn av dets mange helbredende og beskyttende egenskaper som går langt tilbake i tid.

Noen eksperter hevder at mineralet er omtrent 2 milliarder år gammelt, og at det eksisterte lenge før livet på jorden.

I vår moderne tid er shungitt blitt mye brukt på forskjellige felt, inkludert metallurgisk og kjemisk industri, jordbruk, medisin og åndelighet, for å nevne noen få.

Egenskapene til shungitt gjorde at den ble kjent over hele verden, med dens egenskaper for vannrensing, fysisk og åndelig helbredelse og dens beskyttelse mot elektromagnetisk frekvens (EMF) stråling som omgir oss.

Livets tre  – polert anheng
Livets tre  – polert anheng

Shungitt en unik struktur som består av fullerener, som er en krystallinsk modifisering av karbon. Fullerener regnes som en av de kraftigste antioksidanter som beskytter celler i en menneskekropp mot de skadelige effektene av frie radikaler og sfæriske fulleren molekyler som finnes i shungitt karbonet, og som også gjør den nyttig i kosmetisk medisin og skjønnhetsverdenen.

Shungitt er i stand til å redusere effekten av EMF-stråling, nøytralisere geopatisk stress og spenning, aktivere helbredende egenskaper i menneskekroppen og gi fysisk og åndelig helbredelse til personen som bruker den. Alle disse egenskapene bidrar til at denne magiske steinen er blitt populær over hele verden.

Shungitt er den beste steinen for elektromagnetisk feltbeskyttelse (EMF), rensing og avgiftning av kroppen, samt generell helbredelse og følelsesmessig velvære.

Men hva er shungitt? Og hva er fordelene med shungitt? Selv om det ikke er en krystall, er det en av de sterkeste mineralhealerne vi har fordi egenskapene til shungitt spenner over fra renhet til beskyttelse, og har en rekke egenskaper for alle som jobber med denne kraftige steinen.
Selv om den mest populære bruken av shungittsteinen er mot stråling, går helbredelsespotensialet til denne steinen langt utenfor beskyttelse mot teknologi og kan brukes som en del av krystalllegemer, krystalleliksirer, meditasjoner og mer.

Polert shungitt pyramide
Polert shungitt pyramide

Shungitt har eksistert i anslagsvis to milliarder år, men hva som er shungitt og dets helbredende potensiale ble anerkjent gjennom den Nobelprisvinnende forskningen i 1996 som oppdaget fullerener i steinen. Shungitt består hovedsakelig av rent karbon og er det eneste kjente naturlige mineralet som inneholder fullerener, som er spesifikke molekylære formasjoner av karbon som fungerer som kraftige, langvarige antioksidanter.

Selv om dette vitenskapelige gjennombruddet har skjedd i nyere tid, har shungitt vært kjent for å rense vann i lang tid. I Russland, det eneste stedet i verden der denne steinen er funnet, ble kilder av shungitt gjort til naturlige spabad under Peter den store tid. Det var kjent den gang som nå, at shungitt fungerer kraftigst i kombinasjon med vann.

Betydningen av shungitt spenner seg fra åndelig og emosjonell rensing til beskyttelse, noe som gjør den til en av de mest anvendelige og kraftigste steinene. Enten du leter etter et energisk skjold for å minimere effekten av EMF og teknologi, eller du leter etter en følelsesmessig avgiftning fra tung energi, holder denne karbonbaserte steinen energien du trenger for å støtte din intensjon.

Det er kjent at shungitt hjelper til med å hemme EMF, elektromagnetiske felt. Elektromagnetiske felt kommer fra elektroniske enheter. Vanlige elektroniske gjenstander som datamaskiner, mobiltelefoner og nettbrett stråler alle ut EMF-er. Å plassere denne steinen ved datamaskinen, mikrobølgeovnen eller rundt de forskjellige elektroniske apparatene i hjemmet ditt, vil det kunne redusere noe av dets stråling.
Dette er en av de mest populære bruksområdene for shungittsteinen, og med god grunn da alle som lever i det 21. århundre er omgitt av elektronikk og teknologi.

Selv om EMF-beskyttelse er den mest populære grunnen til å bruke den, er shungitt også effektiv for energisk, emosjonell, mental og åndelig rensing. Jordingen og dens beskyttende energi bidrar til å nøytralisere negativ energi lagret i sinnet, kroppen og ånden.

Shungitt med sitt kullinnhold og antiokidantliknende effekt fungerer som et avgiftningsmiddel for sjelen din, og hjelper deg med å fjerne all giftig energi slik at du kan føle deg bedre. Bruk denne steinen som en rens når du trenger å frigjøre tung, tett eller stillestående energi.

Polert shungitt brikke med klistremerke for mobiltelefoner. Beskyttelse mot EMF.
Shungitt beskyttelsesbrikke for mobil.

Ved å bruke shungitt smykker, bære steinen og innlemme den i rommet ditt, minimerer og harmoniserer du effekten av EMF i hjemmet og når du er på farten.
Bruk av shungittsmykker er en kraftig måte å beskytte seg mot EMF på, fordi det sikrer at du aldri forlater huset uten beskyttelsesskjoldet ditt. Ved å bære shungitt armbånd, halskjede eller øredobber kan du skape en energisk barriere og harmonisere frekvensene som sendes ut av teknologi og elektronikk rundt deg. Fest også gjerne en shungitt beskyttelsesbrikke på mobiltelefon din. I tillegg til å bære steinen, kan du legge f.eks en stein i vesken eller i lommen din for å legge til et ekstra lag med beskyttelse og jordingskraft til din energiske rustning.

Plasser en shungittpyramide på toppen av elektroniske og tekniske enheter (bærbare datamaskiner, stasjonære datamaskiner, rutere, nettbrett osv.) for å harmonisere frekvensene enhetene sender ut i miljøet ditt. Du kan også plassere en pyramide i hvert hjørne i et rom, som kontoret eller stuen, for å forsegle rommet med jording og beskyttende energi.

For å få detox-effekten og den rensende energi fra denne steinen, kan du f.eks. bære et elite shungittkjede. Så snart den kommer i kontakt med huden din, vil steinen hjelpe deg med å frigjøre all energi som ikke tjener deg, og skylle den ut av systemet ditt. Det anbefales ofte å bruke den forsiktig i starten, da mange opplever effekten og egenskapene av å bære denne steinen som ganske intense og kraftige, kanskje spesielt for de som ikke er vant med den.